Google Translate:

Avfallshämtning för privata hushåll

Här tecknar du abonnemang för hämtning av brännbart och matavfall. Återvinning lämnar du på närmaste återvinningsstation. Grovavfall slänger du på våra bemannade återvinningscentraler.

Hushållsavfall

Vad ska vi hämta och när?

Välj abonnemang för både brännbart och matavfall eller endast brännbart om du hemkomposterar. Du väljer samtidigt storlek på kärl och hur ofta vi ska tömma. Vi hämtar avfallet året runt eller enbart på sommaren om du har fritidshus.

Sortering

Vad är deponi?

Deponi kallas det avfall som inte är brännbart och som inte går att återvinna. Detta lämnar du på någon av våra återvinningscentraler.

Frågor och svar

Deponi kallas det avfall som inte är brännbart. Till exempel keramik, rakblad eller dricksglas. Detta lämnar du på någon av våra återvinningscentraler. Vi kan även hämta deponi vid din villa var åttonde vecka. Lägg då deponin i en säck vid dina sopkärl.

Läs vår hjälpartikel om deponi

På din faktura kan du se om du har hämtning jämn eller udda vecka (om du har hämtning varannan vecka) samt vilken veckodag vi tömmer. Om du har hämtning var fjärde vecka kan du på fakturan se vilken startvecka du har samt vilken veckodag vi tömmer.

Här hittar du vilka veckor vi tömmer när du har hämtning var fjärde vecka

Du kan beställa extrahämtning av ditt avfall genom att kontakta vår Kundservice, antingen via våra chatt eller ett mail till info@affarsverken.se

Hämtning av extra säck (med matavfall eller brännbart avfall) vid ordinarie tömning/hämtning 70 kr

Extra tömning/hämtning av kärl/säck (inom 5 arbetsdagar) 215 kr

Akut tömning av kärl inom arbetsdagar (inom 24 h) 765 kr

Du ansöker om hemkomopostering hos Karlskrona Kommun. Ansökan om hemkompostering (Karlskrona Kommuns webbsida)

Mer information om hemkompostering finns här.

Du kan få en påminnelse via SMS dagen innan du har avfallshämtning.

Läs mer här för att registrera dig

För dig som har abonnemang "sorterat" ingår påsar för det komposterbara matavfallet i abonnemanget.

Du hämtar påsar kostnadsfritt i Affärsverken reception på Norra Smedjegatan 53 i Karlskrona och på våra bemannade återvinningscentraler.

Öppettider och karta till återvinningscentralerna

När du flyttar in i en villa i Karlskrona kommun ska du teckna ett abonnemang för sophämtning. Du kan välja mellan tre olika alternativ.

Om du inte gör något eget val fortsätter det befintliga valet för fastigheten att gälla. Kontakta vår kundservice för att se vilket abonnemang som är det befintliga. Befintligt abonnemang om hemkompostering flyttas aldrig över till ny fastighetsägare.

Om du vill ha hemkompostering anmäler du det på separat blankett. Här finns mer information om hemkompostering.

Vid en flytt är det mycket att tänka på. Förutom allt annat, ska du anmäla att ett ägarbytet sker.
Som ny ägare fyller du i formuläret Ägarbyte – Köpare.
Är du säljare fyller du i Ägarbyte – Säljare.

Här kan du läsa kommunens föreskrifter om avfallshantering för Karlskrona. Där hittar du både dina och Affärsverkens skyldigheter när det gäller avfall. 

Fullmäktige i Karlskrona kommun har beslutat att Affärsverken ska utreda hur insamling av förpackningar och tidningar kan öka, på ett kostnadseffektivt sätt. Detta eftersom det finns fler alernativ än 4-fackskärl.  En utredning har startat och kommer pågå under 2019.

Som tillägg till beslutet har också en lagändring skett som innebär ett förtydligat producentansvar, vi avvaktar besked om hur ändringen kommer att påverka producenternas insamlingssystem.

Besök vårt Hjälpcenter för fler hjälpartiklar, frågor och svar.