Available in:

English

Google Translate:

Underbara skärgård

Blekinge skärgård är inte som andra. Här går världsarvshistoria, djurliv och levande skärgårdskultur hand i hand, året om. Våra skärgårdsbåtar tar dig dit. Med guide eller utan. Med reguljära turer eller chartrad båt. Oavsett vilket så kommer du tillbaka med en upplevelse för livet.

Drop in-vigsel

Vi gillar kärlek! Att fira den ska inte behöva kosta så mycket, varken tid eller pengar. Därför erbjuder vi nu er möjligheten att följa med oss på en tur med M/F Ljungskär ut i skärgården för att säga ja till varandra.

Bröllopsbåten är nu fullbokad!

Mörkgröna turen

Hasslöpendeln

Båtlinje mellan Horns brygga på Hasslö och Handelshamnen på Trossö som kör året runt under morgon och eftermiddag - perfekt för dig som bor på Hasslö och arbetar eller studerar i stan.

Våra event ombord

Boka biljetter för 2019 års event

2018 års eventsäsong ombord blev en succé! Tack till alla våra passagerare.

Nu kan du boka biljetter inför 2019, årets räkfrossa finns nu att beställa på Nortic.

Hur och var vill du åka?

För mer information om tider och priser, välj tur i listan eller genom att klicka på kartan

Just nu kan vi inte visa turerna, kom tillbaka senare.
SMS-avisering Skärgårdstrafik

SMS vid trafikstörningar **

Åker du ofta med skärgårdstrafiken mellan Trossö - Sturkö? Anmäl ditt mobilnummer så skickar vi ett SMS om det skulle uppstå trafikstörningar. **OBS! SMS bara vid akut ändring i tidtabell, ej förseningar!

Orangea turen

Upplev Östra skärgården

Ta en tur med M/F Ungskär i vinter. Här går djurliv och levande skärgårdskultur hand i hand, året om.

Frågor och svar

  Du kan ta med dig cykel ombord i mån av plats. Det kostar 15 kr extra/cykel. Axel kan ta 4 cyklar, Gåsefjärden 4 cyklar, Flaggskär 15 cyklar och Wittus 2 cyklar från Fisktorget till Yttre Park, men inte längre. Ska du längre ut i skärgården finns cyklar att hyra på Stenshamn (Pelles Sjöbod 0709-81 66 78), men inte på de andra öarna.

  Det går bra att ta med djur ombord på våra båtar. Om någon ombord är allergisk, så ber vi er att vara ute på däck.

  I mån av plats kan vi ta med barnvagnar ombord utan extra kostnad.

  Om du ska komma ombord med rullstol rekommenderar i första hand M/F Axel. Permobiler är oftast osmidiga att få ombord. Är det större sällskap som är rullstolsburna går det bra att göra plats, men då vill vi att ni förbokar.

  Det finns toalett ombord på alla båtar utom på M/F Astrid. Toaletten på M/F Ljungskär är hcp-anpassad.

  Din biljett köper du ombord på båten. Du betalar kontant (SEK och EURO), med bankkort eller med Swish. Reser du från Fisktorget köper du alltid din biljett i informationskiosken vid bryggan innan du går ombord.

  Vi får lov att boka upp 50 procent av kapaciteten ombord på våra båtar, förutom Flaggskär, Annaskär, Ljungskär och Astrid. Du kan boka biljett genom att ringa, maila eller besöka kiosken på Fisktorget.

  Här hittar du alla våra turer.

  Östra Skärgården (med M/F Wittus) är mycket vacker och visar upp Karlskronas genuina ö-liv, och ofta ses både säl och havsörnar. Tar ca.3h.

  Hop-on Hop-off startar 30 juni 2018. Det kostar 25 kr/zon för vuxen, men vi rekommenderar dig att köpa dagspass; 85 kr för vuxen och 40 kr för barn/ungdom (7-19 år, barn 0-6 år åker gratis).

  Sommarkortet från Blekingetrafiken gäller på båtarna. Du kan köpa Sommarkortet på Turistbyrån i Karlskrona, hos Blekingetrafikens ombud på stationen i Karlskrona och Ronneby eller via Blekingetrafiken

  Här kan du boka våra event.

  I sommar kan du ta dig med nya Kustlinjen mellan Karlskrona, Ronneby och Karlshamn. Upplev Blekinges fantastiska skärgård från Karlskrona i öst till Karlshamn i väst. Detta gäller varje lördag och söndag mellan den 30 juni t.o.m. 12 augusti. Man behöver byta båt i Ronnebyhamn.

  För att se tider och priser så väljer du vilken tur du är intresserad av på sidan för våra tidtabeller eller ladda ner skärgårdskartan som pdf